Ήλθε λοιπόν η ώρα και με τις λίγες φωτογραφίες που έχω σώσει, θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω την γεύση και την νοστιμιά του, οι οποίες περιττό να σας πω ήταν εξαιρετικές!!
Σας δίνω την εκτέλεση της συνταγής στην κατσαρόλα, αλλά μπορούμε κάλλιστα να το φτιάξουμε και στη γάστρα (αυτό έκανα την πρωτοχρονιά), αφού κάνουμε τα πρώτα βήματα στην κατσαρόλα. Ο χρόνος μαγειρέματος στην γάστρα ήταν περίπου 2 ώρες.
Υλικά για 6-8 άτομα
1 κιλό αγριογούρουνο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
2 φλυτζάνια του τσαγιού κρασί κόκκινο
1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
2-3 κομμάτια γαρύφαλλο
1 κομμάτι κανέλα ξύλο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 κόκκους μπαχάρι
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Βγάζουμε τα κρεμμυδάκια και ρίχνουμε το κρέας, το οποίο επίσης σοτάρουμε ελαφρά.
Σβήνουμε με το μισό κρασί, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
Ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τα μπαχαρικά, τη δάφνη, το υπόλοιπο κρασί και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά. Αν είναι απαραίτητο προσθέτουμε λίγο νερό.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε, αν δεν μας αρκούν τα κρεμμυδάκια, με λίγο ρύζι.